Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat, vineri, că ritmul procesării aplicaţilor pentru măsurile 1,2 şi 3 a crescut. Pentru măsura 1 au fost procesate toate cererile depuse, unele fiind în proceduri de clarificare. Pentru măsura 2 s-au depus 22.226 de cereri, peste 13.000 fiind încă neprocesate. De asemenea, ministrul precizează că vor fi anunţaţi mai repede cei cărora li s-au respins aplicaţiile, pentru a putea contesta decizia, dacă este cazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Claudiu Năsui a anunţat, vineri, că a fost postat pe site-ul Ministerului Economiei statusul procesării dosarelor pentru măsurile 1, 2 şi 3.
 
”Ritmul procesării aplicaţilor a crescut. Ceea ce e de bine. Înseamnă că munca colegilor din direcţia de specialitate şi a noastră dă roade. Nu ne oprim aici. În mod ideal noi trebuie să procesăm cât mai repede toate aplicaţiile. În următoarele zile, mă aştept să mai crească ritmul”, a declarat Claudiu Năsui. 
 
 
Potrivit datelor prezentate, pentru măsura 1 au fost procesate toate cererile depuse, resprectiv 229.250, unele fiind în proceduri de clarificare. Pentru măsura 2 s-au depus 22.226 de cereri, peste 13.000 fiind încă neprocesate. Pentru măsura 3 s-au depus 7.353 de solicitări, nefiind încă procesate. 
 
”Am prioritizat comunicarea respingerilor, astfel încât cei care au aplicat să poată fi informaţi şi să poată contesta, dacă este cazul. De aceea, veţi vedea o creştere a respingerilor procesate. În momentul acesta funcţionăm cu 1/12 din bugetul pe anul anterior. Suntem limitaţi de asta pentru a putea semna şi plăti mai multe contracte. Aici soluţia este adoptarea cât mai rapidă a noului buget pe anul 2021”, a mai precizat ministrul. 
 
Acesta a reiterat ideea că nu există fonduri pentru măsura 3, fiind căutate soluţii din fonduri europene. 
 
”Căutăm 500 de milioane de euro din fonduri europene. Suntem în permanentă legătură cu Ministerul investiţiilor şi proiectelor europene (fostul Ministerul fondurilor europene) pentru a găsi bani. Vorbim despre 1.5 miliarde de euro din bani europeni în aceste măsuri care trebuie să se regăsească în buzunarele întreprinderilor care au suferit din cauza închiderilor provocate de pandemie. Ne luptăm ca aceşti bani să vină cât mai curând”, a mai precizat ministrul. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.