Mugur Isărescu a fost avizat marţi de comisiile parlamentare de specialitate, cu unanimitate de voturi, pentru un nou mandat de guvernator al BNR. Isărescu a declarat la audieri că ar vota în noul Consiliu de Administraţie ca rezerva de aur de la Londra să fie adusă în ţară, dar aceasta trebuie retrimisă în capitala Marii Britanii pentru că, în ţară, ”nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Isărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă toată lumea. După care, trebuie dus înapoi. În ţară, nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă

Tot unanimitate a fost şi la avizarea propunerilor pentru Consiliul de Administraţie al BNR: Florin Georgescu, Leonardo Badea, Eugen Nicolăescu, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Balint Csaba, Dan Radu Ruşanu şi Virgiliu Stoenescu.

 
Toate nominalizările urmează să fie supuse miercuri votului plenului reunit al celor două Camere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.