MOL România a anunţat finalizarea proiectului complex de investiţii care a vizat deschiderea a 14 benzinării pe autostrăzile Nădlac - Sibiu (A1), Piteşti - Bucureşti (A1) şi Cernavodă - Constanţa (A2). La începutul anului 2021, MOL România Petroleum Products a câştigat prin licitaţia publică organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), şapte contracte de concesiune în vederea utilării/dotării, operării şi întreţinerii spaţiilor de servicii pentru şapte loturi duble (14 spaţii de servicii), în scopul dezvoltării şi construirii de staţii de servicii. Valoarea investiţiei este de aproximativ 28 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noile staţii reflectă obiectivele MOL de diversificare a portofoliului pentru clienţi, conform strategiei actualizate a Grupului MOL 2030+ „SHAPE TOMORROW”, segmentul Consumer Services continuându-şi transformarea într-un retailer de bunuri de consum centrat pe digitalizare şi un furnizor integrat de servicii complexe de mobilitate până în 2030, arată comunicatul de presă al companiei.

„Finalizarea acestui proiect complex de investiţii este încă o reuşită, care reconfirmă expertiza, profesionalismul şi dedicarea echipelor MOL România. Ne-am asumat anul acesta deschiderea celor 14 noi staţii de servicii pe principalele autostrăzi din România şi suntem extrem de mândri că am reuşit să respectăm termenele asumate pentru a putea oferi tuturor clienţilor o nouă experienţă de călătorie. MOL România este un partener de încredere, care va continua să investească în dezvoltarea proiectelor de infrastructură din România,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chair, MOL România, potrivit sursei citate.

Deschise în iulie 2022, staţiile MOL Murfatlar, localizate pe autostrada A2, Cernavodă-Constanţa, au fost primele care au devenit operaţionale. Apoi, în intervalul august - decembrie au fost deschise 10  noi staţii pe autostrada A1 Nădlac – Sibiu, respectiv MOL Ilia, MOL Vinţu, MOL Câlnic, MOL Şusani, MOL Băteşti, pe tronsoanele Orăştie-Sibiu şi Lugoj-Deva. Ultimele două staţii din acest proiect şi care marchează finalizarea acestuia, MOL Prundu, localizate pe autostrada A1, KM 110+100, tronsonul centura ocolitoare Piteşti,  au devenit operaţionale zilele trecute în regim de testare pentru clienţi.

În prezent, MOL România deţine o reţea performantă de 259  de staţii de servicii la nivel naţional şi 41 de staţii MOL Plugee cu 96 de puncte de încărcare electrică.

Staţiile de servicii de pe autostrăzi sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie şi oferă clienţilor o nouă experienţă de călătorie. Clienţii au la dispoziţie pompe multi-produs, unde pot alimenta cu oricare dintre carburanţii MOL EVO şi MOL EVO Plus, pompe cu debit mărit pentru alimentările cu MOL EVO Diesel şi pompe pentru AdBlue, skid-uri pentru alimentarea cu GPL şi staţii MOL Plugee ultra-fast (100kW) pentru încărcarea vehiculelor electrice, mai indică sursa menţionată.

Conceputul Fresh Corner este prezent în toate staţiile deschise - gustări: hot-dog, sandvişuri; meniu mic dejun şi sortimente variate de cafea Fresh Corner - în plus, în opt dintre staţiile recent deschide - MOL Prundu, MOL Murfatlar, MOL Vinţu, MOL Ilia -  clienţii pot servi prânzul în Restaurantele Fresh Corner şi pot alege dintr-o gamă variată de mâncare caldă. În plus, unele dintre staţii sunt prevăzute cu spaţii dedicate de birou, care dispun de toate facilităţile necesare pentru şedinţele care pot apărea în timpul călătoriei (WiFi gratuit, ecran de proiecţie). Zonele de servicii dispun de parcări generoase pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv pentru camioane sau rulote. De asemenea, clienţii pot avea acces la duşuri.

În aceste staţii, MOL România implementează un proiect pilot privind managementul deşeurilor alimentare, cât şi al celor rezultate din cafea. Această inovaţie reflectă viziunea companiei de a deveni mai sustenabilă şi de a implementa soluţii menite să protejeze natura. Staţiile sunt dotate cu un echipament care poate transforma aproximativ cinci kilograme de resturi alimentare în 0,5 kilograme de compost, într-un ciclu de 24 de ore.

În plus, va fi redusă şi cantitatea de emisii de CO2 şi CH4 (de exemplu 1 kg de deşeuri alimentare generează 2,5Kg de CO2), iar această soluţie, cu o eficienţă de 90%, va reduce şi cantitatea de deşeuri alimentare colectată de sistemul de salubritate. În acelaşi timp, staţiile integrează zone Green Info Corner, care au rolul de a-i încuraja pe clienţi să fie atenţi la impactul acţiunilor lor asupra mediului, conchide sursa amintită.

Foto: MOL România
Foto: MOL România
Foto: MOL România
Foto: MOL România
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.