MOL România, parte din grupul ungar MOL, a anunţat miercuri că a finalizat construcţia terminalului GPL în Tileagd, judeţul Bihor, investiţia în noua instalaţie, care se întinde pe o suprafaţă de peste 10.000 metri pătraţi, depăşind 2,3 milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Terminalul, care este perfect operaţional, cuprinde patru rezervoare GPL cu o capacitate totală de stocare de 600 mc, patru pompe de descărcare/încărcare conectate la două compresoare – proiectate pentru o capacitate anuală de până la 30kt”, informează compania.

 Instalaţia este dotată cu un sistem de încărcare complet automatizat.

”Gazul este stocat în rezervoare supraterane, dotate cu sisteme de siguranţă şi protecţie de ultimă generaţie, inclusiv cu aparatură de măsurare automată a volumului şi a temperaturii, sisteme fixe de stingere a incendiilor, printre care senzori de detecţie şi alarmare timpurie”, spun oficialii MOL România.

Terminalul GPL vine în completarea bazei de active deţinută de MOL la Tileagd, unde funcţionează din 1999 un depozit de produse petroliere pentru benzină, motorină şi GPL. Depozitul de la Tileagd are acum 22 angajaţi.  

Terminalul este o instalaţie cheie de furnizare GPL către  întreaga regiune, fiind conceput să susţină securitatea aprovizionării cu propan a clienţilor din vestul României.

De asemenea, terminalul deserveşte cu GPL reţeaua MOL de staţii de alimentare situate în regiunile de vest, nord-vest şi centrală ale ţării, precum şi partenerii de distribuţie angro din aceeaşi regiune.

 Se estimează că noua instalaţie va atinge un rulaj anual al livrărilor de 15kt în 2018 şi de 30kt până în 2020.

Pe lângă depozitul de produse petroliere din Tileagd, MOL România mai gestionează şi o unitate de stocare a produselor petroliere în Giurgiu. Depozitul din Giurgiu, cu acces direct la transportul fluvial pe Dunăre, a fost pus în funcţiune în primăvara anului 2013, fiind operat de 14 angajaţi.

Grupul MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care 213 în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.