Grupul ungar MOL Grup a anunţat luni că încheie procesul de achiziţie a Grupului german Aurora, şi îşi consolidează prezenţa în segmentul materialelor compozite pe bază de reciclare şi poziţia sa ca furnizor pentru industria de automobile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a obţinerii avizelor necesare tranzacţiei, Grupul MOL anunţă că, începând de la 31 octombrie 2019, a achiziţionat 100% din acţiunile Aurora, o companie Germană din materiale composite de plastic. Ca urmare a acestei achiziţii, Grupul MOL îşi consolidează poziţia în segmentul materialelor compozite sustenabile, reciclate şi ca furnizor pentru industria de automobile”, arată MOL într-un comunicat.

Grupul MOL şi Aurora se angajează să crească în continuare afacerea în Germania, dar şi să se extindă în Europa Centrală şi de Est.

MOL Group este un furnizor de polimeri puri şi arată că se află permanent în căutare de oportunităţi pentru a-şi extinde lanţul valoric în segmentul petrochimiei către produse cu valoare adăugată mare.

”Pentru a atinge acest obiectiv, MOL îşi propune să maximizeze sinergiile cu portofoliul său actual de produse pe bază de polimeri, atât prin dezvoltarea din resurse proprii cât şi prin achiziţii, pentru a obţine expertiză şi capabilităţi de înaltă performanţă în domeniul compuşilor chimici pe baza de polimeri puri sau plastic reciclat. Odată cu achiziţionarea Aurora, MOL Group îşi extinde portofoliul de produse datorită expertizei Aurora în ingineria de materiale plastice şi materiale pe bază de polipropilenă reciclată”, informează grupul.

Aurora are unităţi de producţie situate în apropiere de fabrici auto şi clustere de conversie a materialelor plastice în Baden-Württemberg, Germania. Colectează deşeurile de plastic industriale, le reciclează şi apoi perfecţionează proprietăţile materialului într-un plastic îmbunătăţit care se potriveşte cerinţelor clienţilor din industria producătoare auto.

Obiectivul MOL pe termen lung este de a accelera creşterea ulterioară pe piaţă, reducând totodată amprenta asupra mediului.

”Achiziţia este o altă etapă importantă în călătoria de transformare a Grupului MOL pentru a deveni principalul jucător în industria chimică din ECE, după parteneriatul cu APK german pentru reciclarea plasticului”, mai arată MOL.

Cu Aurora în portofoliu, Grupul MOL îşi poate creşte amprenta în sectorul auto, un segment strategic pentru MOL, în timp ce răspunde nevoilor de produse mai sustenabile din partea clienţilor săi.

„Produsele Aurora pe bază de reciclare completează foarte mult linia noastră actuală de produse, subliniind eforturile tot mai mari de dezvoltare sustenabilă. Pe măsură ce ne dorim să consolidăm prezenţa Grupului MOL ca furnizor al industriei auto,  realizăm că fabricarea de materiale compozite este o activitate cheie pe care dorim să o integrăm în portofoliul nostru de afaceri”, a declarat Ferenc Horváth, vicepreşedinte executiv al MOL Group, responsabil pentru segmentul  Downstream.

Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi 25.000 de angajaţi în întreaga lume. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 227 in Romania.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.