Compania americană de biotehnologie Moderna a solicitat marţi, în Statele Unite, aprobarea oficială a vaccinului său pentru Covid-19, fiind al doilea producător de medicamente din SUA care solicită o licenţă care îi va permite să îşi comercializeze produsul direct către consumatori, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinul de tip mRNA  este distribuit în prezent pe piaţa din Statele Unite în cadrul unei autorizaţii pentru utilizarea de urgenţă, acordată în decembrie de Administraţia pentru medicamente şi Aimente (FDA). Aprobarea este condiţionată şi bazată pe datele privind siguranţa aferente unei perioade de două luni. Aceasta nu este similară cu cerea pentru licenţă biologică, sau o solictare de aprobare deplină, care necesită date aferente unei perioade de cel puţin şase luni.

Peste 100 de milioane de vaccinuri au fost deja administrate, potrivit datelor deţinute de Centrul pentru Prevenirea şi Vontrolul Bolilor.

Procesul de aprobare de către FDA durează de obicei mai multe luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.