Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) precizează, duminică, priorităţile Programului Regional Vest care are om alocare bugetară de peste 1,1 miliarde de euro şi care a fost recent aprobat de Comisia Europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Programul Regional Vest beneficiază de o alocare totală de 1.179.093.826 euro şi susţine, prin priorităţi de finanţare specifice, transformarea regiunii într-o regiune competitivă prin inovare, digitalizare şi întreprinderi dinamice, cu oraşe Smart şi o administraţie digitalizată cu oraşe prietenoase cu mediul, cu mobilitate urbană sustenabilă şi accesibilă, o regiune educată şi atractivă şi, nu în ultimul rând, o regiune pentru cetăţeni”, a transmis, duminică, MIPE, într-un comunicat de presă.  

Instituţia precizează priorităţile de investiţii ale programului:  

Prioritatea 1. O regiune competitivă prin inovare, digitalizare şi întreprinderi dinamice: 236,10 mil. euro  

Prioritatea 2. O regiune cu oraşe SMART şi o administraţie digitalizată: 34,11 mil. euro 

Prioritatea 3. O regiune cu oraşe prietenoase cu mediul: 156,79 mil. euro 

Prioritatea 4. O regiune cu mobilitate urbană sustenabilă:157,36 mil. euro 

Prioritatea 5. O regiune accesibilă:158,36 mil. euro 

Prioritatea 6. O Regiune educată şi atractivă: 193,95 mil. euro 

Prioritatea 7. O regiune pentru cetăţeni: 193,01 mil. euro 

Prioritatea 8. Asistenţă tehnică: 49,37 mil. Euro 

Comisia Europeană a aprobat, sâptămâna trecută, primele programe regionale ale României pentru 2021-2027: PR Vest şi PR Sud-Muntenia.  

”Prin cele 8 PR-uri, vorbim despre o alocare totală de peste 11 miliarde de euro pentru implementarea de măsuri economice pentru eficienţă energetică, transport, infrastructură verde şi educaţie”, afirmă ministrul Marcel Boloş. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.