Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat, într-un interviu acordat News.ro, că va merge personal în controale inopinate la primăriile de pe litoral, înaintea începerii sezonului estival, subliniind că este vorba de controale ”cu plan de măsuri, nu cu contravenţii”. Dacă măsurile impuse nu vor fi respectate, primăriile riscă să fie amendate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu în perioada următoare o să mă duc inopinat pe litoralul Mării negre şi nu o să anunţ. În următoarele săptămâni şi luni. Nu dau o dată exactă. Eu vreau doar să mă întâlnesc cu primarii şi cu hotelierii şi de acolo. Vor fi inspecţii înaintea deschiderii sezonului estival, vor fi mai multe inspecţii”, a afirmat Dobre, pentru News.ro.

Ministrul şi-ar dori ca toate hotelurile de pe litoral să fie deschise la 1 mai.

”Va merge chiar ministrul pe teren, respectiv eu, dar o voi face în stil preventiv. Nu voi face controale la hotelieri neapărat. Mai sunt şi autorităţile publice locale, care trebuie să asigure curăţenia, trebuie să asigure o igienă. Avem şi administraţie publică locală, avem şi entitate juridică privată. Când se deschide sezonul estival, toată lumea trebuie să fie pregătită”, a spus Dobre.

În ceea ce priveşte controalele în rândul agenţiilor de turism, ministrul a precizat că Ministerul Turismului este interesat în primul rând să prevină.

”În momentul în care le-am găsit ceva deficienţe în activitate, atunci vin şi le propun un plan de măsuri. Dacă nu se ţin de planul acela de măsuri, atunci avem o problemă şi intrăm în zona de contravenţie”, a menţionat Dobre, în interviul acordat News.ro. 

 Anul trecut, peste 1.200 de companii au rămas fără licenţă, pentru că nu au venit să prezinte dovada că au asigurare.

”Până la a face un control, trebuie să previi. Trebuie să previi, odată pentru ca să nu-i blochezi activitatea entităţii juridice sau cetăţeanului persoana fizică. Cel puţin când vorbim de pachete de servicii turistice, orice decizie o vom lua, o vom lua pentru cetăţeanul persoană fizică, pentru că nouă ni se pare corect ca cetăţeanul persoana fizică să fie protejat”, a mai spus ministrul. 

Anul trecut, turismul a fost afectat de două marii insolvenţe, ale agenţiilor Mareea şi Genius Travel, care şi-au anunţat clienţii că nu le mai pot onora vacanţele deja plătite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.