Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunţat, vineri, la Sibiu, că în cursul zilei de luni va depune la Ministerul de Finanţe documentele necesare pentru reducerea TVA la 9% pentru produsele pe care le vând agenţiile de turism, urmând ca apoi să înceapă procedurile cu Comisia Europeană în acest sens. Dobre a adăugat că va fi ”un drum destul de lung”, dar că speră ”să nu fie anevoios”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a făcut anunţul în deschiderea Adunării Generale a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), care se desfăşoară, vineri, la Sibiu.

”Realităţile acestui domeniu se schimbă de la an la an, iar noi suntem pe o legislaţie veche pe care nu am updatat-o la necesităţile care sunt în acest moment. Vreau să vă spun în premieră, aici, la Sibiu, că săptămâna viitoare voi înainta documentaţia către Ministerul de Finanţe în ceea ce priveşte reducerea TVA la agenţiile de turism la 9%. O să fie un drum destul de lung, sper să nu fie anevoioas, dar sper să avem un rezultat foarte bun la final astfel încât şi dumneavoastră să aveţi un TVA de 9% ca şi celelalte activităţi din turism”, a anunţat ministrul.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ulterior, ministrul Turismului le-a declarat jurnaliştilor că nu ştie exact cât vor dura procedurile.

"Procedura este în felul următor: Ministerul Turismului va face propunerea către Ministerul de Finanţe. Am avut o discuţie principială cu dânşii. Trebuie înaintată o documentaţie către Comisia Europeană, apoi trebuie să aşteptăm răspunsul acestora”, a precizat Mircea Titus Dobre.

Răspunzând unei întrebări din partea ziariştilor, acesta a afirmat că documentele în baza cărora va demara întreaga procedură vor fi depuse la Ministerul de Finanţe în cursul zilei de luni.

Patronatele din turism au cerut, în ultimul an, ca Guvernul să majoreze bugetul destinat promovării turistice a României pe plan extern de la două milioane de euro la minimum zece milioane de euro, dar şi reducerea TVA la 9% pentru toate produsele pe care le vând agenţiile de turism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.