ANAF şi Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice vor finaliza controalele la agenţia Omnia Turism în maxim două luni, moment în care se va putea discuta despre recuperarea prejudiciilor, a declarat sâmbătă ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, la finalul întâlnirii cu preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), precum şi cu reprezentanţi din minister.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de jurnalişti dacă prejudiciul în cazul Omnia Turism se mai poate recupera, ministrul a spus că despre acest lucru se poate discuta abia la finalul controalelor.

„Nu putem discuta despre ce se poate recupera sau nu în acest moment, până când colegii de la ANAF şi de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice nu termină controlul şi nu identificăm dacă există bani în alte părţi ai fostului acţionar sau ai companiei în parte. Nu putem trage o concluzie în acest moment. Când se vor finaliza controalele celor două instituţii, vom spune exact ce şi cum”, a declarat Mircea Titus Dobre.

Ministrul Turismului a afirmat că speră ca aceste controale să se finalizeze în maxim două luni.

„Sperăm ca într-o lună, maxim două, să se finalizeze. Vă daţi seama că este un control la nivel naţional, pentru că agenţia avea contracte cam pe tot teritoriul României şi asta înseamnă că toţi colegii din ANAF trebuie să se ducă să se concentreze. (...) Vom face tot ce ne stă în putinţă, pentru că suma este foarte mare şi cea mai mare de la 1990 încoace. Cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism vom vedea ce se poate despăgubi”, a dăugat ministrul Turismului.

De asemenea, ministrul a reluat apelul către turiştii care au cumpărat pachete turistice de la Omnia Turism să nu plece în vacanţă, fiindcă, chiar dacă au biletele de avion plătite, cu siguranţă nu au cazarea achitată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.