Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a anunţat vineri, după întâlnirile cu reprezentanţii federaţiilor sindicale, că sprijină promovarea statutului personalului feroviar, dar într-o formă care să nu producă dezechilibre sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sute de angajaţi ai CFR Marfă a protestat vineri în Capitală, după scandări în faţa Ministerului Transporturilor, ei ajungând în marş la sediul Guvernului. Sindicaliştii din cadrul Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane şi cei din Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România cer aprobarea statutului personalului feroviar, investiţii pentru reabilitarea infrastructuri feroviare şi achiziţia de material rulant nou, dar şi adoptarea unor soluţii pentru evitarea falimentului CFR Marfă.

La întâlnirile cu reprezentanţii federaţiilor sindicale, Lucian Şova le-a spus că face demersuri concrete pentru îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul feroviar.

”În acest context, ministrul Transporturilor a precizat că sprijină promovarea statutului personalului feroviar, în conformitate cu prevederile legale din domeniul dreptului muncii şi a legislaţiei în domeniul pensiilor şi protecţiei sociale, într-o formă care să nu producă dezechilibre sociale”, se arată în comunicatul publicat vineri.

Ministrul consideră că prioritatea în domeniului feroviar este creşterea volumului de investiţii, astfel încât companiile feroviare de stat să facă faţă concurenţei pieţei comunitare.

”În acest sens, ministrul Lucian Şova a atras atenţia că CFR S.A. are nevoie să îmbunătăţească infrastructura feroviară şi din fonduri proprii, ceea ce înseamnă că trebuie să îşi recupereze datoriile, inclusiv cea de peste 800 de milioane de lei de la CFR Marfă”, se arată în comunicat.

Totodată, Şova consideră că managementul CFR Marfă trebuie să acţioneze responsabil, să pună capăt pierderilor şi să găsească soluţii pentru creşterea veniturilor şi a competitivităţii pe piaţă.

”La întâlnirile cu ministrul Transporturilor, conducerea CFR Marfă a dat asigurări că are în atenţie modul de prioritizare a cheltuielilor, iar plata salariilor s-a făcut şi se va face în concordanţă cu prevederile legale. Ministrul Lucian Şova atrage atenţia că managementul companiilor din subordine şi sindicatele trebuie să aibă obiective comune, în interesul companiilor pentru care lucrează”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.