Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a semnat marţi şi ordinul pentru emiterea autorizaţiei de construire pentru ultimul lot, lotul 4, al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, după ce anterior a semnat şi documentele care au deblocat lucrările la celelalte tronsoane, măsurile deblocând toate lucrările la autostrada A10, care va face legătura între A1 şi A3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Autostrada A10 Sebeş-Turda, cu o lungime totală de circa 70 de kilometri, traversează judeţele Alba şi Cluj. 

"Ministrul Transporturilor, Dan M. Costescu, a semnat astăzi, 5 iulie 2016, Ordinul de ministru pentru menţinerea construcţiilor, act care stă la baza emiterii autorizaţiei de construire pe Lotul 4 al Autostrăzii Sebeş – Turda. După emiterea autorizaţiei de construire, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), va transmite antreprenorului Ordinul de Începere a lucrărilor", a precizat ministrul pe contul său de Linkedin.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Lotul 4 are o lungime de 16,3 kilometri, traversează judeţele Alba şi Cluj, pe traseul Decea-Turda, şi va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3). Lucrările au început în 2014, dar au fost blocate din cauza lipsei unor autorizaţii de construcţie.

Iniţial, toate loturile de la A10 au avut ca termen de finalizare anul 2016, însă s-au produs deja întârzieri importante din cauza lipsei unor avize obligatorii pentru construcţie.

Lucrările la această autostradă sunt finanţate din fonduri europene şi au fost fazate, pentru a putea fi alocaţi bani atât din perioada de programare 2007-2013, cât şi din perioada 2014-2020.

Valoarea totala a fazei I a Proiectului, potrivit Ministerului Transporturilor, este de 986,2 milioane lei, din care valoarea totala eligibila este de 802,7 milioane lei.

Contribuţia Comisiei Europene prin Fondul de Coeziune este de 682,3 milioane lei, adica 85% din valoarea totala eligibila, iar diferenţa de 303,9 milioane lei este asigurata de la bugetul de stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.