Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a convocat joi Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă Restrâns în cazul deraierii trenului care transporta combustibil în judeţul Mehedinţi, a anunţat ministerul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat şi unul s-a răsturnat pe calea ferată între Valea Albă şi Simian, judeţul Mehedinţi. Trenul avea 20 de vagoane şi transporta combustibil. Nu sunt victime. Circulaţia feroviară în zonă este blocată”, se arată în comunicat.

Traficul feroviar pe ruta Craiova – Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa, transbordarea fiind asigurată de compania de stat care administrează reţeaua de căi ferate, CFR SA.

Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER) a demarat o anchetă, potrivit comunicatului.

”Echipele de intervenţie ale CFR SA acţionează cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şină a vagoanelor. O comisie a AGIFER face o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.