Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a vizitat, luni, la Sebeş, judeţul Alba, prima fabrică din România care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi, inaugurată în luna mai a acestui an. Fabrica are o capacitate de producţie, prevăzută pentru anul 2022, de peste 6.000 de Reverse Vending Machines (RVM) şi de peste 15.000 de unităţi, pentru anul 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Mediului anunţă, luni, că ministrul Tánczos Barna a vizitat, la Sebeş, judeţul Alba, prima fabrică din România o care produce sisteme de colectare a ambalajelor de băuturi, inaugurată în luna mai a acestui an  

”Reverse Vending Machines – RVM, sunt echipamente inteligente de colectare selectivă pentru ambalaje de băuturi de unică folosinţă din plastic, sticlă sau aluminiu. Investiţia totală în construcţia fabricii depăşeşte 2 milioane de euro pentru o suprafaţă de producţie de 2870 mp. Aceasta constituie o premieră la nivel naţional, Envipco fiind pionier pe piaţă în domeniul producţiei de echipamente inteligente de colectare”, a transmis ministerul.  

Sursa citată a precizat că unitatea de producţie din Sebeş are o capacitate de producţie, prevăzută pentru anul 2022, de peste 6000 de RVM-uri şi de peste 15000 de unităţi, pentru anul 2023.  

”Aceste aparate, încurajează oamenii să arunce sticlele de plastic şi dozele de băuturi nedorite într-un mod responsabil, introducându-le în aceste automate”, a mai precizat ministerul.  

”Înfiinţarea şi operaţionalizarea Sistemului garanţie-returnare în România este foarte aproape şi e important să ştim că avem capacitatea să susţinem acest efort uriaş, pentru că SGR va fi cu adevărat cel mai mare proiect logistic realizat în România, în ultimii 30 de ani. Aşadar, nu putem decât să ne bucurăm atunci când companii cu experienţă aleg să investească în România şi să facem tot ce ţine de noi să sprijinim genul acesta de investiţii”, a declarat ministrul  Tánczos Barna.  

 

 
 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.