Ministerul grec al Sănătăţii, Vassilis Kikilias, a făcut apel sâmbătă, în timpul unei vizite în insula Creta, ca turiştii străini să respecte protocoalele de sănătate referitoare la noul coronavirus, în perioada petrecută în Grecia, potrivit site-ului Keep Talking Greece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am angajat 500 de medici şi personal medical să susţină Creta, verificăm aeroporturile, verificăm hotelurile şi toate facilităţile de cazare, Creta este pregătită să primească turiştii”, a afirmat ministrul.

Acesta a făcut în acelaşi timp apel la turişti să respecte măsurile de protecţie împotriva coronavirusului.

”Aş dori să cer şi să rog turiştilor să respecte protocoalele de sănătate, aşa cum am făcut noi grecii. Pe de altă parte, acesta este motivul pentru care au venit aici, pentru că Grecia este o ţară frumoasă, iar Creta este o insulă minunată, dar şi pentru că Grecia este o ţară sigură”, a subliniat Kikilias.

El a adăugat că grecii au respectat măsurile şi au dovedit că ţara a reuşit, a devenit un exemplu de imitat.

”Nu dorim să stricăm acest lucru acum, de aceea îi rog pe turişti să facă acelaşi lucru. Respectaţi-ne ţara, care este foarte frumoasă, şi aderaţi la protocoalele medicale şi la regulile pe care le-am stabilit, astfel încât să avem cel mai mic număr de cazuri posibil”, a spus Kikilias.

Potrivit şefei autorităţii pentru sănătate din Creta, Lena Borboudaki, insula poate acoperi 155 de cazuri uşoare şi moderate în structurile de spitalizare şi, dacă va fi necesar, pot fi puse la dispoziţie 328 de cazuri.

În privinţa cazurilor care vor necesita spitalizare la terapie intensivă, în prezent sunt disponibile 9 paturi, iar numărul acestora poate fi mărit în câteva ore la 30, dacă va fi necesar, şi chiar la 60, dacă ar avea loc o creştere puternică a numărului de cazuri.

Turiştii testaţi la intrarea în Grecia trebuie să rămână în auto-izolare până la venirea rezultatelor. Deocamdată, un singur turist a fost prins că a încălcat această regulă.

Persoanele cu rezultate pozitive ale testelor vor fi plasate în hoteluri pentru carantină sau vor fi spitalizate dacă va fi necesar.

Începând din 12 iunie, un total de 65 de persoane intrate în Grecia au fost testate pozitive, au anunţat sâmbătă autorităţile din domeniul sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.