Ministrul Finaţelor, Viorel Ştefan, a declarat, luni, la începutul şedinţei de Guvern, că vor fi aprobate normele metodologice de implementare a programului ”Prima casă”, precizând că plafonul pentru acest program pentru anul 2017 va fi stabilit la nivelul de 2,5 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Propunerea mea vizează aprobarea plafonului pentru programul Prima casă pentru anul 2017 la nivel de 2,5 miliarde de le”, a anunţat Viorel Ştefan.

Ministrul Finanţelor a mai spus că, urmare a apariţiei Ordonanţei Guvernului 97/2016 care modifică legea privind programul ”Prima casă”, face o serie de propuneri privind metodologia de transpunere în derulare a programului.

”Ele vizează reducerea birocraţiei şi direcţionarea programului în special pentru construcţii noi şi construcţii consolidate”, a precizat ministrul.

Programul Prima Casă, prin care statul garantează credite destinate achiziţiei sau construcţiei de locuinţe, a fost introdus în 2009, într-un context în care piaţa imobiliară era blocată din cauza crizei financiare.

Garanţiile se acordă numai în lei, de către finanţatorii care au optat pentru a prelua 50% din riscurile asumate de stat. De la începutul anului 2016 până la finalul lunii noiembrie au fost acordate prin acest program 32.747 garanţii, în valoare totală de 3,1 miliarde lei, ceea ce înseamnă credite de 6,2 miliarde lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.