Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoş Doroş, de eliminare a Formularului 088, obligatoriu pentru înregistrarea în scop de TVA, ar putea fi publicat vineri în Monitorul Oficial, a declarat joi, la începutul şedinţei de Guvern, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin Declaraţia 088, introdusă în februarie 2015 şi simplificată în vara lui 2016, un contribuabil este evaluat de către funcţionarii Fiscului din punct de vedere al capacităţii de a desfăşura activităţi economice în sfera TVA.

Documentul a fost aspru criticat de reprezentanţii oamenilor de afaceri, din cauza creşterii birocraţiei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a cerut Guvernului să elimine, în această săptămână, “corvoada numită Formularul 088”, care a fost “coşmarul” oamenilor de afaceri şi “o povară birocratică”, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate “abuziv”.

Viorel Ştefan a afirmat că ordinul de eliminare al acestui formular ar putea fi publicat chiar vineri în Monitorul Oficial.

”Suntem în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular. Credem că în cursul zilei de mâine ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial”, a declarat Ştefan.

De asemenea, ministerul este în proces de evaluare a performanţei actualei conduceri a ANAF şi va anunţa măsuri ”în cel mai scurt timp”, potrivit lui Ştefan.

Ministrul a atras atenţia şi asupra noului sistem de plăţi online, care s-a blocat, deşi a funcţionat în timpul testelor. Autorităţile au decis reluarea plăţilor pe versiunea veche a programului.

Ministerul Finanţelor a anunţat, în decembrie, că persoanele fizice pot plăti online taxe şi impozite pe portalul Ghiseul.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.