Ministrul de Finanţe, Alexandru Nazare, a avut, miercuri, o întâlnire cu delegaţia American-Romanian Business Council, la care s-au discutat subiecte precum politica fiscală şi stimularea investiţiilor străine în ţara noastră. "Construcţia bugetară pentru anul 2021 favorizează diversificarea şi creşterea volumului de investiţii străine în România", a declarat Nazare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul de Finanţe, ministrul Alexandru Nazare a participat, miercuri, la o întâlnire oficială cu  membrii delegaţiei American-Romanian Business Council (AMRO), desfăşurată la sediul Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul căreia au fost abordate teme privind politica fiscală, măsurile de stimulare a investiţiilor străine în ţara noastră, precum şi perspectivele consolidării relaţiilor comerciale dintre Statele Unite ale Americii şi România.

"Consider că un dialog deschis, permanent, între instituţiile statului român şi mediul de afaceri are rolul de a întări relaţiile economice şi comerciale, în special în contextul economic actual. Construcţia bugetară pentru anul 2021 favorizează diversificarea şi creşterea volumului de investiţii străine în România. Traiectoria fiscal-bugetară sustenabilă, pe care ne-am asumat-o prin reforme şi un volum record al investiţiilor statului în economie, de 5,5% din PIB, transmite un semnal pozitiv şi clar, acela că statul român este un partener solid pentru investitori", a declarat Alexandru Nazare.

De asemenea, membrii delegaţiei şi-au exprimat aprecierea pentru suportul şi eforturile susţinute ale ministrului Finanţelor în vederea consolidării relaţiilor comerciale dintre cele două ţări, precum şi pentru deschiderea către un dialog constructiv cu reprezentanţii companiilor americane, membre AMRO.

Delegaţia a fost compusă din preşedintele American-Romanian Business Council (AMRO), Eric Stewart, şi reprezentanţi ai următoarelor companii membre AMRO: Pfizer, MSD, S2 Global, Bell Flight, Motorola Solutions, Oshkosh Defense, Raytheon şi Palo Alto Networks. Aceasta a fost prima întâlnire dintre reprezentaţii AMRO şi ministrul Finanţelor de la preluarea mandatului, în contextul în care Statele Unite ale Americii reprezintă unul dintre cel mai importanţi parteneri economici ai României.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.