Strategia Energetică a României 2016-2030 va arăta care sunt resursele energetice ale viitorului pentru România, a declarat ministrul Energiei, Victor Grigorescu, care va participa marţi, 25 octombrie, la conferinţa ”INDUSTRIA ENERGETICĂ, DE LA STRATEGIA NAŢIONALĂ LA INVESTIŢIILE COMPANIILOR”, organizată de Agenţia de presă News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Care sunt resursele energetice ale viitorului pentru România? Care este focusul strategic pentru creşterea performanţei sectorului energetic românesc? Este sectorul energetic un motor de creştere economică? Acestea sunt întrebările la care va răspunde Strategia energetică a României, în perspectiva anilor 2030”, a declarat pentru News.ro ministrul Energiei, Victor Grigorescu.

Documentul urmează să fie pus în dezbatere publică în perioada următoare.

Victor Grigorescu va participa marţi, 25 octombrie, cu începere de la ora 9.30, la Hotel Sheraton, sala Platinum, conferinţa ”INDUSTRIA ENERGETICĂ, DE LA STRATEGIA NAŢIONALĂ LA INVESTIŢIILE COMPANIILOR”, organizată de agenţia de presă News.ro, cu sprijinul Ministerului Energiei.

La eveniment vor fi prezenţi principalii jucători din piaţă.

Strategia Energetică oferă o viziune de dezvoltare sustenabilă a ţării, care include evoluţia României către rolul de hub regional de producţie, înmagazinare şi tranzacţionare a energiei; centrarea pe consumatorul de energie ca principal beneficiar al diversificării surselor şi serviciilor de energie; dezvoltarea infrastructurii energetice concomitent cu introducerea de tehnologii inteligente; transparentizarea şi profesionalizarea actului de guvernanţă energetică. Strategia include un mecanism intrinsec de revizuire şi actualizare, astfel încât să fie în permanenţă un document viu şi relevant

Aşadar, pentru elaborarea unei strategii energetice eficiente, capabilă să asigure interesele strategice ale României, se impune conlucrarea între autorităţi şi principalii jucători din energie, companiile fiind chemate să vină cu propriile strategii.

Evenimentul va fi deschis de ministrul Energiei,  Victor Grigorescu, care va prezenta audienţei principalele direcţii ale Strategiei energetice a României şi inovaţiile aplicabile ţării noastre, discuţia urmând a fi aprofundată în cadrul panelurilor de discuţie cu ajutorul reprezentanţilor autorităţilor şi asociaţiilor de reglementare din domeniul energiei, ai şefilor de companii care activează în sectorul energetic, avocaţilor, consultanţilor  invitaţi de catre Agenţia de presă News.ro.

Aşadar, Strategia energetică a României şi cum se integrează în Strategia energetică europeană,  proiectele propuse în Strategia energetică şi asigurarea finanţării lor, mixul energetic al României – care sunt zonele unde trebuie făcute investiţii pentru a asigura un mix echilibrat pentru viitor, soluţiile energetice inteligente şi strategiile de dezvoltare ale companiilor, infrastructura energetică şi interconectarea – modernizare şi planuri de viitor sau restructurarea companiilor de stat din domeniul energetic; liberalizarea distribuţiei de energie sunt doar cateva dintre temele propus spre dezbatere în cadrul conferinţei.

De asemenea, şefii companiilor din domeniul energetic vor avea prilejul să prezinte oficialilor, publicului şi mass-media strategiile companiilor pe care le conduc, planurile de dezvoltare şi principalele investiţii, dar să şi dezbată problemele din domeniul energetic şi să propună soluţii pentru viitor.

Participarea la eveniment este gratuită în limita locurilor disponibile. Pentru mai multe detalii accesaţi pagina evenimentului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.