Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dă asigurări că nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi, declaraţii făcute în urma unei întâlniri cu reprezentanţii Rompetrol, unul din cei mai mari operatori de benzinării din România. Ministrul mai spune că proiectul noii centrale de cogenerare de la Petromidia, dezvoltat de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român, este în grafic şi va finalizat în luna august 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu sunt probleme cu stocurile de carburanţi, este una dintre concluziile întâlnirii de lucru pe care am avut-o astăzi cu cei de la Rompetrol, la care au participat Beimbet Shayakhmetov - CEO, Iskander Abdibaitov - Chief Corporate Development Officer, Askar Abilov - Group CFO, Claudiu Contanu - Chief Trading pentru partea de stocuri şi Boris Bucur (GM RP Energy). Totodată, am avut un dialog foarte bun în ceea ce priveşte stadiul investiţiilor pe care trebuie să le facă Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român. Proiectul noii centrale de cogenerare de la Petromidia este în grafic şi va finalizat în luna august 2023”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

În ceea ce priveşte restul proiectelor, el a afirmat că va mai avea discuţii pentru ca investiţiile să fie integrate în planul naţional de decarbonare.

La discuţii au participat şi secretarul de stat Dan Drăgan si Bogdan Stanescu de la Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.