Ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, susţine că investitorii străini şi-au manifestat dorinţa de a avea un cadru juridic clar, precizând că un obstacol în materializarea investiţiilor este şi acest aspect, afirmând că aparatul funcţionăresc este blocat deoarece un procuror poate interpreta în diverse moduri acţiunile acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandru Petrescu a fost întrebat luni, în conferinţa de presă pe care a susţinut-o în localitatea 2 Mai, dacă investitorii străini mai sunt interesaţi de România, având în vedere că unii dintre ei ar fi criticat OUG 13. El a spus că în cadrul unei discuţii avute cu Consiliul Investitorilor Străini oamenii de afaceri şi-au manifestat dorinţa unui cadru juridic clar.

“Investitorii străini, şi am avut chiar o întâlnire cu Consiliul Investitorilor Străini, şi-au manifestat dorinţa de a avea un cadru juridic clar, un obstacol în materializarea investiţiilor este câteodată şi un cadru juridic neclar. Să nu uităm că avem un aparat funcţionăresc blocat fiindcă nu ştiu ce interpretare un procuror sau altul poate da acţiunii lor. Deci nu cred că aş merge până în zona în care investitorii străini au criticat OUG 13”, a afirmat ministrul Economiei.

El a mai spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că România trebuie să crească gradul de prelucrare, să nu mai vândă lemne şi să importe mobilă, precizând că va încuraja acest tip de afacere.

“Veţi vedea un alt tip de politică de industrializare, voi milita, voi susţine, voi încuraja toate business-urile care au grad ridicat de prelucrare. Nu mai vreau să fiu în poziţia în care vindem roşii şi importăm bulion, vindem lemne şi importăm mobilă. Trebuie să creştem gradul de prelucrare în România, trebuie să întărim zona de muncă înalt calificată, trebuie să aducem plus valoare monetară înapoi în ţară”, a mai precizat ministrul Economiei.

Alexandru Petrescu a vizitat, luni, Şantierul Naval Daewoo Mangalia Heavy Industries, unde a avut o întâlnire cu conducerea companiei pentru a vedea ce soluţii sunt ca să fie depăşite dificultăţile cu care se confruntă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.