Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a decis, luni, să trimită Corpul de Control al Ministrului într-o misiune de inspecţie la Complexul Energetic Hunedoara şi la Termocentrala Mintia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sunt mai multe aspecte asupra cărora am suspiciuni şi pe care le doresc elucidate pe deplin, aspecte deosebit de importante pentru bunul mers al economiei şi al sistemului energetic naţional. Doresc o verificare amplă în legătură cu situaţia producerii energiei electrice, cu aprovizionarea cu cărbune şi în legătură cu stocurile existente, mai ales că am intrat din plin în sezonul rece. Totodată, vreau să văd cum au fost respectate regulile privind oganizarea şi funcţionarea celor două entităţi, cum s-au respectat procedurile de achiziţii şi care este gradul de realizare al investiţiilor aprobate”, a declarat ministrul Economiei, Virgil-Daniel Popescu, citat într-un comunicat de presă.

În acelaşi timp, Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a arătat că doreşte să afle motivele pentru care o parte din angajaţi nu şi-au primit salariile la timp.

“Sunt foarte interesat să aflu de ce managementul Complexului Energetic Hunedoara nu a reuşit să gestioneze aşa cum este normal plata salariilor. Vreau să transmit un mesaj ferm către angajaţii CEH: ei trebuie să ştie că nu vor avea probleme cu plata salariilor, iar cauzele care au dus la acest incident nefericit şi regretabil trebuie remediate, pentru ca situaţii de acest gen să fie evitate în toată industria”, a mai afirmat Virgil Popescu.

Peste o sută de angajaţi ai Termocentralei Mintia au întrerupt lucrul luni dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile, aceasta deşi sâmbătă, au primit asigurări că salariile vor fi achitate miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.