Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că Ministerul Economiei, acţionar majoritar la Compania Naţională a Sării Salrom, a fost de acord în principiu ca acţionarul minoritar, Fondul Proprietatea, să listeze la bursă partea sa de acţiuni la această companie. Spătaru evită să precizeze dacă listarea va avea loc în acest an, dar subliniază că statul, care va rămâne acţionar majoritar la Salrom, a solicitat să fie consultat cu privire la evaluarea preţului acţiunilor, în contextul în care Salrom are investiţii în derulare care vor duce la creşterea profitabilităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La solicitarea celor de la Fondul Proprietatea am fost de acord, de principiu, ca pachetul pe care îl deţin (de 49% din acţiuni – n.r.) să fie listat la bursă. Există un program de implementare şi vă pot spune că Ministerul Economiei şi-a îndeplinit toate obligaţiile, aşa cum şi le-a asumat prin acea propunere făcută şi memorandumul aprobat în Guvern, şi-am respectat toate obligaţiile pentru demararea procesului de listare. Pe de altă parte, listarea aparţinând Fondului Proprietatea, ei au anumite responsabilităţi pe care trebuie să şi le ducă la îndeplinire”, a declarat ministrul Economiei, luni seară, la Prima News.
 
Întrebat dacă investitorii pot cumpăra anul acesta acţiuni la Salrom pe bursă, ministrul a răspuns: ”Investitorii români se pot aştepta ca într-un termen rezonabil să poată să achiziţioneze acţiuni la compania Salrom”, arătând că acest lucru depinde de Fondul Proprietatea.
 
El a spus că Ministerul Economiei, ca acţionar majoritar, a solicitat să fie consultat cu privire la evaluarea preţului acţiunilor, în contextul în care Salrom are investiţii în derulare care vor duce la creşterea profitabilităţii.
 
El a subliniat că statul român va rămâne acţionar majoritar, cu 51% în Salrom, pe care îl consideră ”un bun naţional”, care trebuie conservat. 
 
În acest context, ministrul a precizat că se doreşte un rebranding al companiei, concomitent cu investiţiile în sectorul extracţiei de sare, dar şi în zona de turism a companiei care deţine saline aflate în circuitul turistic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.