Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că poziţionarea strategică a Galaţiului, în apropierea Republicii Moldova şi Ucrainei, trebuie să fie tratată ca "o oportunitate de care atât statul, cât şi mediul de afaceri local trebuie să beneficieze". "Poate că acum, mai mult ca oricând, Galaţiul are nevoie de investiţii, de aceea focusul atât pentru atragerea de fonduri europene, cât şi alocarea de fonduri guvernamentale trebuie îndreptat către regiunea Galaţi-Brăila", susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Florin Spătaru a vizitat, vineri, la Galaţi, obiective precum Zona Liberă, Parcul Industrial, Platforma Multimodală, Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi şi Şantierul Naval Damen Galaţi.

"Dezvoltarea Galaţiului depinde de parteneriate reale şi active între autorităţile centrale, locale şi marile companii angajatoare. Am vorbit astăzi despre oportunităţi de dezvoltare, în contextul conflictului militar de la graniţă, dar şi în contextul noilor provocări impuse de UE în ceea ce priveşte adaptarea activităţilor la noi condiţii de mediu”, a declarat ministrul Economiei, citat într-un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Ministerului.

El a apreciat că Zona Liberă şi Parcul Industrial sunt două obiective din Galaţi care pot fi puse în valoare printr-un plan de management de oportunitate, mai ales că în zonă se găsesc reţele de cale ferată atât cu ecartament european, cât şi de tip sovietic, ceea ce face posibil să existe o conexiune directă cu Ucraina.

"Poate că acum, mai mult ca oricând, Galaţiul are nevoie de investiţii, de aceea focusul atât pentru atragerea de fonduri europene, cât şi alocarea de fonduri guvernamentale trebuie îndreptat către regiunea Galaţi-Brăila. Ca ministru al Economiei pot garanta că instituţia pe care o conduc poate fi un partener direct atât al autorităţilor locale, cât şi al mediului de afaceri din Galaţi pentru dezvoltarea de proiecte care vor aduce plus valoare comunităţii locale”, a susţinut Spătaru, în timpul întrevederii cu cei din conducerea Administraţiei Zonei Libere şi a Parcului Industrial.

Vizita a continuat la Combinatul Siderurgic Liberty Galaţi şi Şantierul Naval Damen, unde ministrul Economiei a discutat cu cei din conducerea companiilor despre viitoarele proiecte de investiţii.

"Cunosc foarte bine capacitatea de lucru a Şantierului Naval Damen, mai ales că acesta este locul unde am activat peste 20 de ani. Tocmai de aceea mi-ar plăcea să cred că putem face echipă şi pe viitor, întrucât ar putea exista oportunitatea ca şantierul să furnizeze servicii de sudură, de exemplu, către industria de apărare, având în vedere deficitul de personal din acest sector industrial”, a spus el.

Spătaru a vizitat mai multe obiective de producţie din cadrul Liberty Galaţi, unde au fost realizate investiţii importante şi zonele în care vor fi implementate noile capacităţi de generare a  energiei eoliene şi solare, precum şi viitoarele tehnologii de producere a "oţelului verde".

"Liberty Galaţi poate fi un model pentru implementarea planului de transformare Greensteel, decarbonizarea producţiei de oţel şi pentru maximizarea generării de energie regenerabilă prin instalarea de parcuri solare şi eoliene”, a declarat ministrul Spătaru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.