Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a discutat, marţi, cu preşedintele Bundesrat, Bodo Ramelow, despre proiecte comune România-Germania. Cei doi oficiali au discutat inclusiv despre Criza stocurilor de materii prime care afectează toate ramurile industriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am primit, astăzi, vizita preşedintelui Bundesrat, Bodo Ramelow, la Ministerul Economiei. A fost o deosebită plăcere să putem discuta deschis despre proiecte comune România-Germania, mai ales că viziunile noastre se intersectează în multe dintre politicile industriale şi economice promovate de ambele părţi”, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Economiei.  

Florin Spătaru afirmă că s-a discutat şi despre criza stocurilor de materii prime care afectează toate ramurile industriale.  

”Am vorbit şi despre necesitatea implementării programelor europene în ceea ce priveşte decarbonizarea, dar şi despre provocările industriei viitorului. România şi Germania au targeturi comune, dar cheia rămâne la partenerii economici privaţi, iar întâlnirea de astăzi a vizat şi o bună parte a reprezentanţilor mediului de afaceri din Germania prezenţi, de asemenea la Ministerul Economiei”, a mai scris Spătaru.  

Potrivit acestuia, ”strategiile comune între statele membre, parteneriatele solide cu mediul de afaceri şi transparenţa în comunicarea dintre stat şi privat asigură sustenabilitatea europeană”.  

”Relaţia româno-germană se întemeiază pe o componentă economică solidă, Germania fiind cel mai important partener comercial al României şi a treia sursă de investiţii străine directe cu peste 24.000 firme investitoare, majoritatea în sectoare industriale înalt tehnologizate”, a mai transmis ministrul.  

 
 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.