Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că Fondul Proprietatea, care deţine 49% din societatea Naţională a Sării SA - Salrom, doreşte să iasă din acţionariatul Salrom, compania care se ocupă de exploatarea sării urmând să fie listată la bursă cel mai probabil în luna mai a anului viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Fondul Proprietatea doreşte să iasă din acţionariatul societăţii şi să intre pe Bursă, să vândă aceste acţiuni pe Bursă. Avem un plan, au venit cu un plan pentru o astfel de tranzacţie care, din estimările noastre, va fi finalizată undeva în prima jumătate a anului viitor. Există un acord de principiu din partea celuilalt acţionar, a Ministerului Economiei şi atunci vom lucra împreună ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes şi, bineînţeles, în beneficiul companiei”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, joi, în timpul unei vizite la salina Slănic din judeţul Prahova.
 
Acesta a subliniat nevoia de investiţii în unele dintre minele de exploatare deţinute de Salrom, arătând că până acum ”acţionariatul” este cel ”care a decis ca o bună parte din investiţii să nu fie făcute”.
 
”Investiţiile nu se fac numai din surse proprii, investiţiile se pot face şi prin atragerea unor fonduri, fie din fonduri europene sau prin atragerea unor fonduri prin instrumente financiare pentru că, în mai anul viitor, compania Salrom va fi listată la Bursă. Asta înseamnă că va exista o transparenţă şi un interes din partea acţionarilor de a continua aceste investiţii şi de a dezvolta Salromul. Adică, mă aştept ca printr-un astfel de demers, care este pozitiv pentru Salrom, să demarăm cât mai rapid aceste investiţii care au fost blocate ani de zile. Dacă mă întrebaţi care sunt efectiv cauzele, nu vă pot da un răspuns concludent pentru că, sincer, mi-aş pierde foarte mult timp să încerc să identific cauzele. Hai să privind în viitor, hai să vedem cum dezvoltăm pe mai departe Salromul şi Salina Slănic Prahova”, a mai afirmat ministrul Florin Spătaru.
 
Acesta a subliniat că susţine deblocarea tuturor proiectelor investiţionale care au fost ”blocate ani de zile”, printre acestea numărându-se şi achiziţionarea unui lift care să coboare şi că urce turiştii în şi din mina Unirea, obiectiv turistic în cadrul salinei de la Slănic Prahova.
 
Liftul de la Slănic, vechi de zeci de ani, s-a defectat în anul 2014, când a căzut în timp ce transporta turişti, iar de atunci accesul în mina de vizitare se face cu microbuze, care coboară până la 200 de metri adâncime, prin galeriile minei de exploatare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.