Ministrul Economiei, Florin Spătaru, anunţă că a ajuns la un acord cu conducerea şi sindicatele Uzinei Mecanice Cugir, astfel încât protestele să înceteze. Angajaţii se întorc miercuri, în fabrică, iar oamenii vor primi salariile majorate. Cuantumul creşterilor salariale poate ajunge, în funcţie de categoria de personal, până la 500 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a reuşit, după mai multe zile de negocieri şi discuţii pe care le-a avut atât cu reprezentanţii conducerii Uzinei Mecanice Cugir (UMC), cât şi cu sindicatele, să ajungă la un acord astfel încât protestele să înceteze. Angajaţii de la Uzina Mecanică Cugir se întorc, astăzi, în fabrică.Oamenii vor primi salariile majorate. Cuantumul creşterilor salariale poate ajunge, în funcţie de categoria de personal, până la 500 de lei”, informează ministerul.

Conducerea şi-a luat angajamentul să asigure aceste majorări salariale pentru cei 848 de oameni care lucrează în industria de apărare din Uzina Mecanică Cugir.

”Mă voi asigura că toate aceste promisiuni se vor transforma în realitate şi îmi doresc să luăm în calcul pe viitor un plan investiţional profitabil pentru UMC şi Fabrica de Arme din Cugir. Voi merge curând la Cugir pentru că îmi doresc să discut cu oamenii care lucrează la Uzina Mecanică şi la Fabrica de Arme. Vreau să găsim soluţii sustenabile pentru angajaţii din industria de apărare, atât în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi condiţiile de lucru", a declarat ministrul Florin Spătaru.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.