Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, hotărârea privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2023 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare. Au fost prevăzute fonduri în cuantum de 100.000 mii lei pentru finanţarea numărului mediu maxim de personal de 1.600 de salariaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru prima oară reuşim să aprobăm nucleul pentru industria de apărare la început de an. Cu un conflict la graniţă este cu atât mai important să asigurăm salariile angajţiilor din industrie pentru a continua activitatea în bune condiţii. Următorul pas este să aprobăm planurile de investiţii şi bugetele acestor companii. Industria de apărare rămâne prioritară şi în 2023!”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Astfel, la propunerea Ministerului Economiei, Guvernul a adoptat hotărârea privind aprobarea numărului mediu maxim de personal pe anul 2023 pentru operatorii economici din industria naţională de apărare, care desfăşoară activităţi conform prevederilor art. 24 din Legea nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Sectorul industriei naţionale de apărare reprezintă un domeniu economic strategic, menit să susţină efortul de apărare al ţării prin furnizarea de produse şi servicii pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare (denumite în continuare FSNA), astfel încât România să-şi onoreze obligaţiile asumate în calitate de stat membru NATO şi al UE. Prin actul normativ se asigură protecţia personalului şi implicit a operatorilor economici, în perioadele neacoperite cu comenzi sau contracte ale operatorilor economici cu capital majoritar şi/sau integral de stat din industria naţională de apărare.

Astfel, pentru anul 2023, în bugetul Ministerului Economiei au fost prevăzute fonduri în cuantum de 100.000 mii lei pentru finanţarea numărului mediu maxim de personal de 1.600 de salariaţi. Această sumă este necesară pentru plata drepturilor salariale şi a contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajator. De aceste sume beneficiază 1.300 de salariaţi din cadrul Compania Naţională Romarm SA şi filialele sale, 150 salariaţi din cadrul Societatea Romaero SA, 60 de salariaţi de la Societatea Avioane Craiova S.A., 75 angajaţi de la Societatea IOR S.A., 8 salariaţi Societatea Şantierul Naval Mangalia S.A. şi 7 angajaţi de la Societatea Uzina Mecanică Orăştie S.A.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.