Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunţat, miercuri, o investiţie de 1,2 miliarde de euro la Combinatul Siderurgic de la Galaţi pentru următorii cinci ani, acesta urmând să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO2. Premierul Ludovic Orban a afirmat că drumul pe care a pornit combinatul este unul sinuos, care va necesita multe investiţii, şi a precizat că Guvernul va susţine investiţiile extrem de importante pentru dezvoltarea economiei româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Am venit pentru a pune bazele celei mai mari investiţii din siderurgie din România şi cred că din Europa, de 1,2 miliarde de euro în următorii cinci ani. Vorbim de o investiţie mare, vorbim de o investiţie care ar trebui să transforme Combinatul Siderurgic de la Galaţi până în 2030 neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Va începe o investiţie care va utiliza gazul, ulterior se va folosi hidrogenul. Practic, vom fi pionierii siderurgiei verzi din Europa şi sunt convins că în urma acestei investiţii competitivitatea siderurgiei din Galaţi va deveni de neurmat de către alţii sau de urmat dacă se poate. Îmi doresc ca această investiţie să fie numai pentru Galaţi, dar să fie şi pentru România un exemplu, un exemplu de cum se poate ca utilizând fondurile din Green Deal, fondurile private, fondurile băncilor să putem construi ceva să rămână urmaşilor noştri”, a declarat ministrul Economiei.
 
Premierul Ludovic Orban a afirmat că Guvernul va fi gata să se lanseze în parteneriate care să susţină investiţii extrem de importante pentru dezvoltarea economiei româneşti. 
 
"Echipa care deţine şi conduce combinatul de la Galaţi face nişte paşi extrem de îndrăzneţi, asumându-şi obiectivul de a transforma combinatul de la Galaţi în ce se numeşte combinat verde, adică combinat neutral din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Drumul pe care a pornit combinatul este un drum sinuos, un drum care va necesita foarte multe investiţii şi o spun din capul locului că aşa cum până acuma Guvernul pe care îl conduc a fost extrem de deschis la o colaborare în beneficiul reciproc şi de acum înainte Guvernul va fi gata să se lanseze în parteneriate care să susţină aceste investiţii extrem de importante pentru dezvoltarea economiei româneşti”, a spus premierul.
 
El a menţionat că există perspective certe de creştere a consumului de oţel.
 
"Chiar dacă România astăzi este un consumator de oţel relativ modest, noi consumăm o cantitate de oţel cam cât Cehia, în condiţiile care populaţia României este dublă, perspectivele de dezvoltare sunt evidente. Previziunea mea este că atât pe piaţa internă, dar şi pe piaţa regională şi în general în Europa există perspective certe de creştere a consumului de oţel”, a afirmat Ludovic Orban.
 
Premierul şi ministrul Economiei au asistat, miercuri, la ceremonia de semnare a Memorandumului de colaborare între Liberty S.A. Galaţi şi Romgaz S.A.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.