Cumpărarea anonimă a cartelelor telefonice preplătite în România este o vulnerabilitate la care trebuie găsită o soluţie legislativă, iar Guvernul lucrează în prezent la o astfel de soluţie, a declarat, luni, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, în cadrul conferinţei WeLoveDigital Forum, organizată de Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Recent, premierul Dacian Cioloş a folosit ca argument în favoarea unei noi legi a securităţii cibernetice, care să prevadă inclusiv înregistrarea cumpărătorilor de cartele telefonice preplătite, faptul că serviciile de informaţii ar fi descoperit că mai multe cartele telefonice din România au fost utilizate pentru pregătirea de atentate teroriste.

”Există un grup de lucru care lucrează la această problemă a cartelelor prepay, este o chestiune care ar trebui reglementată. Exista deja o lege care a fost discutată, care privea şi problema reţelor de internet, dar a fost declarată neconstituţională”, a spus Bostan.

În 2014, o lege care viza identificarea utilizatorilor de cartele telefonice preplătite a fost declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională. Judecătorii au considerat atunci că modul în care sunt protejate datele personale ale utilizatorilor nu este unul suficient de sigur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.