Infrastructura informatică modernă din România este folosită şi pentru răspândirea de viruşi în toată lumea, iar România se află în topul mondial din acest punct de vedere, a declarat, luni, ministrul Comuncaţiilor, Marius Bostan, care a pledat pentru o legislaţie mai clară în privinţa securităţii cibernetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent, România are una dintre cele mai rapide infrastructuri de internet din lume, consideră experţii.

”România este în topul răspândirii de viruşi la nivel global. Infrastructura modernă din ţară este folosită şi în acest scop şi generează probleme serioase în alte state, de aceea avem nevoie de reglementări clare în domeniul securităţii cibernetice”, a spus Bostan,  în cadrul conferinţei WeLoveDigital Forum, organizată de Profit.ro.

Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI) a lansat în dezbatere publică, la începutul acestui an, un nou proiect de lege privind Securitatea Cibernetică, după ce mai multe acte normative propuse anterior au fost considerate neconstituţionale de către Curtea Constituţională.

Potrivit noului proiect, ”furnizorii de servicii de găzduire internet au obligaţia de a înregistra şi stoca date de jurnalizare a activităţilor din sistemele informatice deţinute care fac obiectul actului de autorizare (...) pe toată perioada de valabilitate a acestuia”.

Recent, premierul Dacian Cioloş a folosit ca argument în favoarea unei noi legi a securităţii cibernetice, care să prevadă inclusiv înregistrarea cumpărătorilor de cartele telefonice preplătite, faptul că serviciile de informaţii ar fi descoperit că mai multe cartele telefonice din România au fost utilizate pentru pregătirea de atentate teroriste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.