Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat că România este stabilă din toate perspectivele legate de asigurarea stocurilor de produse agroalimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Chesnoiu a fost întrebat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, dacă România poate limita exporturile pentru asigurarea stocurilor de legătură.
 
"Avem stocuri de legătură şi avem necesarul intern pentru principalele cereale în România. Dacă se va impune, cu siguranţă nu o să ezităm să luăm orice decizie care să ne asigure necesarul de consum intern, dar nu se pune problema în acest moment”, a explicat ministrul Agriculturii. 
 
El a menţionat că nicio ţară nu a impus interdicţii la export. 
 
"Nicio ţară nu a impus interdicţii la export în sensul în care s-a înţeles că niciun bob de grâu sau de porumb nu iese din ţara respectivă. Inclusiv Ungaria a introdus licenţele la export, adică orice tranzacţie cu cereale se raportează statului maghiar, se analizează tranzacţia respectivă dacă pune în pericol stocurile necesarului intern de consum şi se acordă această licenţă sau nu. Nu discutăm în momentul de faţă de interdicţie decât, evident, în Rusia care a introdus la nivel global o panică generalizată prin agresiunea militară împotriva Ucrainei, dar din punct de vedere al României noi suntem stabili din toate perspectivele legate de asigurarea stocurilor cu produse agroalimentare”, a precizat Adrian Chesnoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.