Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă, după ce a semnat, alături de omologii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia, o declaraţie privind necesitatea menţinerii interdicţiei importurilor pentru cerealele din Ucraina, cel puţin până la finalul anului, că ţara vecină va fi sprijinită prin asigurarea unor culoare de tranzit către alte state. ”Suntem hotărâţi să-i sprijinim pe fermierii noştri să îşi valorifice corect producţia şi rezultatele muncii lor pentru a ne asigura tuturor securitatea alimentară”, adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am semnat astăzi, la Varşovia, alături de miniştrii agriculturii din Polonia, Bulgaria, Ungaria şi Slovacia o declaraţie comună prin care subliniem necesitatea menţinerii interdicţiei importurilor pentru cerealele din Ucraina, cel puţin până la finalul acestui an. De asemenea, poziţia noastră comună este de a menţine deschisă lista produselor pentru care importul să fie interzis, pentru a putea fi actualizată în funcţie de evoluţia situaţiei din piaţă. Vom merge în faţa Comisiei Europene cu această poziţie comună şi am încredere că decizia va fi cea corectă pentru viitorul agriculturii româneşti, parte importantă a agriculturii europene”, a arătat, miercuri, Florin Barbu, într-o postare pe Facebook.

El a precizat că se va acordat în continuare ”tot sprijinul Ucrainei”, prin asigurarea unor culoare de tranzit către alte state terţe.

”În acelaşi timp, suntem hotărâţi să-i sprijinim pe fermierii noştri să îşi valorifice corect producţia şi rezultatele muncii lor pentru a ne asigura tuturor securitatea alimentară. Cetăţenii europeni se confruntă deja cu efectele inflaţiei şi este datoria noastră de decidenţi politici să luăm toate măsurile pentru a evita presiunea suplimentară pe cei care produc alimente deja la costuri greu de suportat”, a subliniat ministrul Agriculturii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.