Traficul rutier pe pasajul Mogoşoaia, pe centura Bucureşti, peste DN1A, a fost deschis joi, înainte de termenul contractual, prevăzut în aprilie 2022. Antreprenorul care a realizat proiectarea şi execuţia Pasajului de la Mogoşoaia este Strabag, iar contractul este în valoare de 32,25 milioane lei fără TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Finalizarea Pasajului Mogoşoaia asigură fluidizarea circulaţiei pe Centura Nord a Capitalei.

 "Contractul încheiat cu SC STRABAG SRL pentru construcţia Pasajului de la Mogoşoaia este în valoare de 32.259.665,70 lei fără TVA. Execuţia lucrărilor a început în aprilie 2020 darea în trafic fiind realizată astăzi înainte de termenul contractual, prevăzut pentru aprilie 2022", anunţă Ministerul Transporturilor.

La eveniment au participat ministrul interimar al transporturilor şi infrastructurii, Dan Vîlceanu, şi prim-ministrul Florin Cîţu. Alături de cei doi demnitari au fost prezenţi reprezentanţi ai conducerii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ai managementului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi ai autorităţilor locale.

Ministrul Dan Vîlceanu a felicitat antreprenorul care s-a mobilizat şi a făcut posibil ca acest pasaj să poată fi circulat, cu jumătate de an înainte de termenul contractual.

Totodată ministrul a mai precizat că “obiectivul de infrastructură deschis astăzi traficului va ajuta foarte mult localităţile din această parte a zonei metropolitane a Bucureştiului, dar îi va ajuta şi pe cei care aleg să folosească partea de nord a centurii Capitalei, prin fluidizarea traficului şi scurtarea timpilor de tranzit”.

Obiectivul de infrastructură "Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A" este situat pe Centura Bucureşti, între km 66+540 - km 67+340, şi include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810), rampa de coborâre km (66+920 - km 67+150) şi pasajul superior peste DN 1A.

”Cer noii conduceri a CNAIR să continue dialogul cu antreprenorii şi să monitorizeze la sânge fiecare proiect”, a declarat ministrul Dan Vîlceanu.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.