Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis marţi, în cadrul unei şedinţe, revocarea din funcţie a directorului general, Cătălin Homor, sub pretextul unor ”deficienţe” în gestionarea activităţilor companiei, potrivit unui comunicat publicat miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Revocarea a avut loc la patru zile după ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să ia măsuri pentru demiterea lui Homor sub pretextul "modului deficitar" în care au fost coordonate acţiunile de deszăpezire la nivel naţional.

Marţi, consiliul de administraţie al CNAIR s-a reunit, la solicitarea ministerului Transporturilor, pentru a analiza realizarea obiectivelor din mandatul lui Homor.

”În cadrul şedinţei, membrii consiliului de administraţie au constatat deficienţe de gestionare a activităţilor CNAIR din ultima perioadă şi au decis revocarea din funcţie a directorului general”, se arată în comunicat.

Totodată, Răzvan Cuc a dispus Corpului de control să efectueze la CNAIR o verificare a materialelor necesare deszăpezirii, a utilajelor speciale şi starea de funcţionare a acestora, precum şi a stocurilor de material antiderapant şi combustibil.

În plus, ministrul a dispus verificarea situaţiei contractelor cu firmele private pentru deszăpezire şi a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.

Directorul general al CNAIR, Cătălin Homor, a fost numit în această funcţie la finalul anului 2015, după ce anterior a fost director general al Metrorex. Premierul s-a arătat, sâmbătă, dezamăgit de modul în care au fost făcute stocurile de materiale antiderapante.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.