Ministerul Transporturilor cere suplimentarea numărului de posturi, cu 36 de posturi contractuale, pe perioadă determinată, până la 31 august 2019, pentru pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, potrivit unui proiect de Hotărâre a Guvernului publicat în dezbatere pe site-ul ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Transporturilor funcţionează conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 21/2015 cu un număr de 486 de posturi, exclusiv posturile aferente demnitarilor şi cabinetului ministrului.

”Prin actul normativ propus se are în vedere suplimentarea numărului de posturi, cu 36 de posturi contractuale, pe perioadă determinată, până la 31 august 2019 inclusiv, care vor fi destinate consolidării capacităţii  Ministerului Transporturilor în pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Menţionăm că, potrivit atribuţiilor în cadrul grupurilor de lucru şi corespondenţei purtate cu Ministerul Afacerilor Extern, numărul total de specialişti necesar pentru pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este estimat la 94”, arată documentul.

Din cadrul Ministerului Transporturilor au fost selectaţi 58 de specialişti, iar restul de 36 trebuie angajaţi potrivit prevederilor legale, spun autorii proiectului de act normativ.

”Posturile vor putea fi ocupate în condiţiile legii şi cu încadrarea în bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat anual Ministerului Transporturilor”, se menţionează în nota de fundamentare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.