Comisia Europeană a aprobat şi Programul Regional Sud-Vest Oltenia, cu o alocare de 1,2 miliarde de euro, după ce deja au fost aprobate Programele Regionale Vest, Sud-Muntenia şi Nord-Vest, astfel că patru programe, din cele opt au fost deja aprobate, a transmis, marţi, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Cele opt programe regionale au o alocare totală de peste 11 miliarde euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Executivul European a dat aviz favorabil Programului Regional Sud-Vest Oltenia.
 
”După aprobare PR Vest, PR Sud-Muntenia şi PR Nord-Vest, Comisia Europeană anunţă că şi PR Sud-Vest Oltenia, cu o alocare de 1,2 miliarde de euro, a primit aviz pozitiv din partea Executivului European. Cele 8 Programe Regionale aferente perioadei 2021-2027 dispun de o alocare totală de peste 11 miliarde de euro. În cadrul fiecărui Program Regional, problemele şi provocările oraşelor din regiune sunt abordate individual. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a primit aprobarea oficială din partea Comsiei Europene a unui nou Program Regional aferent perioadei de programare 2021-2027, Programul Regional Sud-Vest Oltenia. În acest moment, patru Programe Regionale sunt aprobate de Executivul European, după ce săptămâna trecută MIPE a primit aviz pozitiv pentru PR Vest, PR Sud-Muntenia şi PR Nord-Vest”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
 
Cele 8 Programe Regionale aferente perioadei 2021-2027 au fost elaborate în aşa fel încât să fie permis transferul de competenţe administrative şi financiare de la nivelul administraţiei publice centrale la nivelul administraţiei publice din unităţile administrativ-teritoriale, împreună cu resursele financiare necesare exercitării acestora.
 
”Programul Regional Sud-Vest Oltenia beneficiază de o alocare totală de 1.208.985.930 euro şi susţine, prin priorităţi de finanţare specifice, competitivitatea prin inovare şi întreprinderi dinamice (alocare totală 243,32 meuro), digitalizarea în beneficiul cetăţenilor şi al firmelor (alocare totală 34,48 milioane de euro), eficienţa energetică şi infrastructura verde (alocare totală 279,47 milioane de euro),  mobilitatea urbană durabilă (alocare totală 115,92 milioane de euro), accesibilitatea şi conectivitatea la nivel regional (alocare totală 174,49 milioane de euro), educaţia modernă şi incluzivă (alocare totală 84,74 meuro), precum şi dezvoltarea teritorială sustenabilă (alocare totală 227,71 milioane de euro). Pentru intervenţiile dedicate asistenţei tehnice este prevăzută o alocare financiară totală de 48,82 milioane de euro”, precizează sursa citată.
 
În data de 5 octombrie a avut loc evenimentul de semnare a Acordului de Parteneriat între Guvernul României şi Comisia Europeană, documentul strategic care acoperă fondurile Politicii de Coeziune şi cel al Politicii Maritime şi Pescuit pentru perioada de Programare 2021 – 2027.
 
La finele lunii iunie, Guvernul a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă care completează cadrul legal necesar exercitării de către Agenţiile pentru Dezvoltare Regională (ADR) a atribuţiilor care derivă din îndeplinirea calităţii de autoritate de management (AM) în domeniul dezvoltării regionale precum şi în domeniul prevenirii, constatării şi sancţionării neregulilor. Actul normativ are în vedere ca ADR să fie de deplin funcţionale în cel mai scurt timp, pentru a evita eventuale întârzieri în demararea implementării programelor regionale şi, totodată, riscul de dezangajare a fondurilor externe nerambursabile cu această destinaţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.