Ministerul pentru Mediul de Afaceri a anunţat că firme italiene din sectoarele utilaje pentru construcţii, infrastructură şi turism, agricultură, producţie de vinuri biologice şi sectorul alimentar şi-au arătat interesul de a explora posibilităţi investiţionale şi de afaceri prezentate de România în cadrul târgului multisectorial “Fiera del Levante” din Bari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România a fost prezentă la eveniment cu un stand naţional în perioada 19-20 septembrie 2019.

Reprezentanţii comunităţii italiene de business, prezenţi la seminarul ”Country Presentation Romania”, au avut ocazia de a afla informaţii specifice sau sectoriale de la oficiali ai Consulatului General al României la Bari şi ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

”Aceştia au prezentat participanţilor avantajele competitive ale mediului de afaceri autohton şi oportunităţile comerciale şi de investiţii oferite de România ca destinaţie de business, precum şi stadiul relaţiilor comerciale bilaterale. În secţiunea „Succes story” din cadrul prezentării de ţară, o companie de turism „incoming” a făcut o scurtă prezentare turistică, punând accentul pe turismul de afaceri şi destinaţiile din România cu zboruri directe de la Bari, Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara”, se arată în comunicat.

La evenimentul dedicat României, au fost prezenţi consulul general al României la Bari, Lucreţia Tănase, şi vice-preşedintele Confindustria Bari, Francesco Divella.

Standul României a făcut parte din pavilionul dedicat internaţionalizării, organizat la iniţiativa Departamentului de Dezvoltare din cadrul Regiunii Puglia, în care au fost prezenţi consilierii economici ai ambasadelor sau reprezentanţii camerelor de comerţ bilaterale.

Participarea României la târgul multisectorial “Fiera del Levante” din Bari a fost organizată de Biroul de Promovare Comercială şi Economică din cadrul Ambasadei României în Republica Italiană şi Consulatul General al României la Bari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.