Ministerul Mediului anunţă, marţi, că a fost publicată în SEAP licitaţia pentru dezvoltarea sistemului naţional de monitorizare video a fondului forestier, valoarea investiţiei depăşind 44 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”44,42 milioane de lei este valoarea proiectului de realizare a sistemului naţional de monitorizare video a transporturilor de lemn cu ajutorul unor camere video asistate de inteligenţă artificială interconectat cu SUMAL”, anunţă, marţi, Ministerul Mediului.

Instituţia a precizat că licitaţia a fost publicată în SEAP, iar termenul de depunere a ofertelor este 12 decembrie.

”Această achiziţie va contribui la reducerea numărului de transporturi de material lemnos fără documente de provenienţă, la identificarea abaterilor de la traseele stabilite, a transporturilor multiple realizate în baza aceluiaşi aviz de însoţire şi a volumelor transportate în plus/minus faţă de cele înscrise în avizul de însoţire. Inima sistemului va fi reprezentată de dezvoltarea unor algoritmi ghidaţi de inteligenţă artificială care vor analiza fiecare transport de lemn pentru a identifica dacă acesta este sau nu declarat în SUMAL şi dacă datele declarate în avizul de însoţire corespund realităţii”, a transmis ministrul Mediului, Mircea Fechet.

Acesta se declară ”foarte optimist în ceea ce priveşte eficienţa acestui sistem informatic care va permite generarea de alerte, rapoarte şi indicatori statistici pentru a dirija procesul de analiză de risc şi alocarea resurselor de control fizic în teren”.

Ministerul Mediului precizează că se continuă, astfel, implementarea proiectului derulat de MMAP - “Capacitatea sporită de supraveghere, control şi monitorizarea pădurilor prin intermediul unui sistem informatic integrat”, din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) Investiţia 5. Digitalizare în domeniul  mediului, Componenta 7. Transformare digitală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.