Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat miercuri că a finalizat cel mai actualizat document strategic privind opţiunile de politici pentru viitorul pădurilor României din următorii zece ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a finalizat cel mai actualizat document strategic privind opţiunile de politici pentru viitorul pădurilor României din următoarea decadă”, informează ministerul.

Documentul este rezultatul unei consultări demarate în data de 6 iulie 2020 cu toţi actorii din domeniul silvic: de la reprezentanţi ai universităţilor silvice de prestigiu din ţară, la institute de cercetare, administratori şi proprietari de păduri, ONG-uri, reprezentanţi ai industriei şi alţii.

“Prin munca dumneavoastră, aţi pus pe masa noastră, a autorităţii publice centrale, un document cu 13 principii directoare şi 22 de direcţii strategice pe care le putem urma 10 ani de acum încolo. Acest document este rezultatul implicării a peste 150 de experţi din toate ariile de activitate silvică, care s-au concentrat timp de câteva luni pe ceea ce ne uneşte cel mai mult: pădurea şi soarta ei prezentă şi viitoare. Acest document este valoros încă de astăzi, pentru că el poate începe să fie deja aplicat în orice planificăm pentru pădurile României”, a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Peste 150 de experţi din afara instituţiei publice au lucrat în această  perioadă în cadrul a trei grupuri de lucru pentru a identifica cele mai bune principii directoare şi direcţii strategice pentru soarta pădurilor României din următoarea decadă.

“Toată lumea ştie că ne lipseşte o strategie forestieră naţională actualizată. O strategie forestieră pe care să o urmeze toţi actorii din acest sector şi care să ducă la: creşterea suprafeţelor de pădure,  rezilienţa pădurilor în faţa şocurilor climatice, susţinerea industriei şi a locurilor de muncă din acest sector şi lista poate continua. Sper ca opţiunile strategice pentru politici forestiere să fie o bază solidă pentru viitoarea Strategie Naţională Forestieră a României”, a încheiat ministrul Mircea Fechet.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.