Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a anunţat că a lansat joi consultările între ministere, în plan tehnic, pe grupuri de lucru pe domenii, pentru identificarea priorităţilor şi proiectelor care vor fi incluse în versiunea actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a lansat astăzi, 28 ianuarie 2021, consultările între ministere, în plan tehnic, pe grupuri de lucru pe domenii, pentru identificarea priorităţilor şi proiectelor care vor fi incluse în versiunea actualizată a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)", informează ministerul.

Potrivit Memorandumului adoptat în Guvern pe 20 ianuarie, termenul de transmitere către Comisia Europeană a documentului este foarte strâns, respectiv sfârşitul lunii aprilie 2021, aşadar este necesar un efort conjugat al tuturor ministerele de linie cu proiecte potenţiale în PNRR, spun reprezentanţii ministerului.

"PNRR este un suport bugetar pentru reforme şi aşa vă propun să gândiţi când selectaţi potenţiale proiecte. Iar ceea ce înţelegem prin reforme se referă la cele prinse de Comisia Europeană în recomandările specifice de ţară. Ne putem uita la recomandările din ultimii 2 ani dar şi alte reforme structurale ale României semnalate de-a lungul anilor şi nerezolvate până acum. Vom lucra împreună în această lună, zi de zi, pentru a avea cele mai potrivite proiecte în PNRR şi pentru asta vom strânge inclusiv ideile valoroase de la partenerii din ONG şi mediul de business", le-a transmis Cristian Ghinea, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, reprezentanţilor ministerelor.

La dezbatere au mai luat cuvântul, din partea MIPE, Marius Vasiliu, secretar de stat şi Nicolae Toderaş, coordonator tehnic pentru PNRR. Online au participat peste 130 de reprezentanţi ai ministerelor.

Începând de luni, 1 februarie vor avea loc discuţii tematice zilnice, între reprezentanţii ministerelor, pe cele 10 grupuri de lucru stabilite pe domenii. Discuţiile tematice se vor desfăşura până pe 19 februarie, în două runde, după care vor fi integrate propunerile pentru Planul actualizat.

Domeniile celor 10 grupuri de lucru care au fost stabilite prin Memorandum, pentru a acoperi domeniile celor 6 piloni ai Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt:

•        Transport - 1 şi 15 februarie

•        Mediu, schimbări climatice, energie, eficienţă energetică - 1 şi 15 februarie

•        Dezvoltarea localităţilor urbane - 2 şi 16 februarie

•        Agricultură şi dezvoltare rurală - 5 şi 16 februarie

•        Sănătate - 3 şi 17 februarie

•        Educaţie - 3 şi 17 februarie

•        Mediu de afaceri, antreprenoriat - 4 şi 18 februarie

•        Cercetare, inovare, digitalizare - 4 şi 18 februarie

•        Îmbunătăţirea fondului construit - 2 şi 19 februarie

•        Rezilienţă în situaţii de criză - 5 şi 19 februarie

Tot în această perioadă, vor fi organizate mai multe dezbateri publice cu partenerii din mediul de afaceri şi ONG şi toţi cei interesaţi, cu scopul de a discuta deschis şi a identifica idei valoroase.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene precizează că va anunţa public în cel mai scurt timp un calendar cu temele dezbaterilor şi detalii pentru înscrieri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.