Ministerul Finanţelor publice intenţionează să majoreze în acest an bugetul alocat schemei de ajutor de stat pentru investiţiile de peste 10 milioane de euro, cu impact semnificativ în economie, cu 45% faţă de anul trecut, până la echivalentul a 145 de milioane de euro, ca urmare a interesului mai mare al investitorilor, a anunţat, luni, instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Finanţelor propune şi modificarea mecanismului de înregistrare a proiectelor şi de selectare a firmelor beneficiare, pe bază de punctaj. 

"Decizia vine în urma interesului deosebit manifestat de un număr în creştere de investitori pentru realizarea unor investiţii de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Totodată, în prezent, pentru întreprinderile mari care intenţionează realizarea unor astfel de investiţii nu mai există un alt mecanism de finanţare la nivel naţional", a precizat ministerul, într-un comunicat.   

Potrivit notei de fundamentare a actului normativ, reprezentanţii unor potenţiali investitori au manifestat interesul de a realiza "investiţii de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf, concretizat în numărul mare de proiecte prezentate în cadrul întâlnirilor tehnice organizate în cadrul Ministerului Finanţelor Publice".

Anul trecut, plafonul de ajutor de stat din cadrul acestei scheme s-a epuizat până aîn data de 25 iunie, fapt care a condus la suspendarea înregistrării altor cereri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.