Ministerul Finanţelor anunţă extinderea datei limită de tragere a împrumutului de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru proiecte cheie în domeniul sănătăţii. Astfel, a fost extinsă data limită, de la 31 martie până la 21 decembrie 2024, pentru finalizarea centrului pentru mari arşi de la Timişoara şi a procedurilor de achiziţie de echipamente pentru radioterapie, precum şi achiziţionarea de servicii de proiectare pentru alte două centre în cadrul Spitalului judeţean Târgu Mureş şi în cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

"Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, 25 martie 2021, amendamentele convenite între Guvernul României şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) prin schimbul de scrisori semnate la Bruxelles la 1 martie 2021 şi la Bucureşti la 2 martie 2021 şi prin Scrisoarea de amendament nr. 5 semnată la Bruxelles la 1 martie 2021 şi la Bucureşti la 2 martie 2021 la Acordul de împrumut (Proiectul privind reforma sectorului sanitar - îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar) dintre România şi BIRD", a anunţat Ministerul de Finanţe.

În urma negocierilor dintre Ministerul Finanţelor şi BIRD referitoare la restructurarea Acordului de împrumut în două etape, s-a convenit extinderea finală a datei limită de tragere de la 31 martie 2021 până la 31 decembrie 2024. Această extindere va permite finalizarea centrului pentru mari arşi de la Timişoara şi a procedurilor de achiziţie de echipamente pentru radioterapie, precum şi achiziţionarea de servicii de proiectare pentru alte două centre în cadrul Spitalului judeţean Târgu Mureş şi în cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. Lucrările de execuţie a celor două centre vor fi realizate în cadrul unei finanţări adiţionale, de 150 milioane de euro, aflată în curs de contractare cu BIRD.
 
De asemenea, s-a convenit actualizarea descrierii subcomponentei referitoare la centrele de arşi, pentru a reflecta cu acurateţe activităţile care se finanţează în cadrul Acordului de Împrumut, în condiţiile în care o parte din aceste activităţi vor fi incluse în finanţarea adiţională, aflată în curs de contractare.

Conform sursei citate, Acordul de împrumut dintre România şi BIRD, în valoare de 250 milioane de euro, destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar şi îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar, a fost semnat în 17 iunie 2014. Până în prezent, aproximativ 140 milioane de euro au fost trase din împrumut.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.