Ministerul Finanţelor a plasat vineri titluri de stat scadente în 22 martie 2021 în valoare de 75 milioane lei, într-o licitaţie suplimentară celei de joi, în care a reuşit să atragă 500 milioane lei, la un randament mediu anual în creştere la 2,14%, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma sesiunii suplimentare de vineri, valoarea cumulată a emisiunii a fost de 575 milioane lei. La licitaţia suplimentară, statul a acoperit integral cererea băncilor. 

Ministerul Finanţelor a vândut joi obligaţiuni de stat în valoare de 500 milioane lei (111 milioane euro), scadente la 22 martie 2021, pentru care băncile vor primi un randament mediu anual de 2,14%, în uşoară creştere faţă de cel înregistrat la licitaţia precedenţă din aceeaşi emisiune.

Obligaţiunile emise de către stat au o rată a cuponului de 3,25%.

În octombrie, Ministerul Finanţelor intenţionează să împrumute de la bănci 3,5 miliarde lei prin licitaţiile obişnuite de titluri de stat, la care s-ar putea adăuga 405 milioane lei prin licitaţii suplimentare, sumele fiind semnificativ mai mici faţă de cele programate în lunile anterioare.
 
Pentru acest an, programul de împrumuturi al României prevede atragerea a 48-50 de miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni pe piaţa internă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...