Ministerul Finanţelor a plasat marţi titluri de stat de 75 milioane lei scadente în 25 februarie 2019, printr-o licitaţie suplimentară la cea de luni, în care a vândut obligaţiuni benchmark de 500 milioane lei (109 milioane euro) la un randament mediu în creştere la 1,27% pe an, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma sesiunii suplimentare de marţi, valoarea totală a împrumutului a ajuns la 575 milioane lei.

Băncile participante la licitaţie au oferit luni 1,24 miliarde lei, de peste două ori ori mai mult decât valoarea anunţată, în timp ce la sesiunea suplimentară de marţi, oferta de finanţare a fost de 140 milioane lei. 

Randamentul mediu obţinut de bănci a fost de 1,27% pe an, iar cel maxim - 1,28%.

În 13-14 iulie, la licitaţia precedentă pentru aceeaşi scadenţă, Ministerul Finanţelor a vândut obligaţiuni de 805 milioane lei, la un randament mediu de 1,21% pe an.

Obligaţiunile emise de către stat au o rată a cuponului de 1,35%.

Ministerul Finanţelor şi-a propus pentru luna august să împrumute de pe piaţa internă 3,1 miliarde lei, la care s-ar putea adăuga 345 milioane lei prin licitaţii suplimentare, nivelul fiind semnificativ sub cel din lunile anterioare.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.