Reprezentanţii Ministerului Energiei în adunarea generală a acţionarilor Oil Terminal Constanţa, operatorul terminalului petrolier la Marea Neagră, au aprobat miercuri acordarea de dividende în valoare de 14,22 milioane lei, reprezentând 84% din profitul net obţinut anul trecut, de 17 milioane lei, potrivit unui raport transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 27 ianuarie, Guvernul a aprobat un Memorandum prin care companiile controlate de stat şi regiile autonome sunt obligate să transfere la bugetul de stat cel puţin 90% din profitul net realizat anul trecut.

”Se aprobă propunerea de repartizare a profitului net aferent anului 2016 în valoare de 17 milioane lei, astfel: rezerva legală: 1,05 milioane lei, alte rezerve reprezentând facilităţi fiscale prevăzute de lege: 141.580 lei, participarea salariaţilor la profit: 1,58 milioane lei, dividende cuvenite acţionarilor: 14,22 milioane lei”, arată raportul transmis BVB.

Reprezentanţii Ministerului Energiei, care controlează deciziile în AGA, au fixat un dividend brut de 0,024 lei /actiune. Dividendele vor fi plătite pe 6 iunie.

Compania Oil Terminal Constanţa este controlată de Ministerul Energiei, care deţine 59,62% din acţiuni, şi are aproape 1.000 de angajaţi.

Oil Terminal a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 160,5 milioane lei, în urcare cu 16% faţă de anul anterior.

Societatea Oil Terminal, care operează cel mai mare terminal petrolier al României la Marea Neagră, este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 110,1 milioane lei (24,5 milioane euro). 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.