Ministerul Economiei va prelua în aparatul său central 30 de posturi vacante de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), arată un proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Economiei. Măsura este luată pentru ca ministerul să preia o parte din personalul Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participării Statului (DPAPS, fostul OPSPI), care se va desfiinţa, au explicat, pentru News.ro, reprezentanţi ai ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, proiectul prevede modificarea numărului total de posturi al ANPC.

”Prin art.4 alin.(8) din   Ordonanţa de urgenţă nr. 30/2019 privind reorganizarea Ministerului Economiei în scopul exercitării drepturilor şi îndeplinirii obligaţiilor ce decurg din calitatea de acţionar a statului la anumiţi operatori economici, precum şi pentru modificarea unor acte normative, se prevede modificarea numărului total de posturi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, prin preluarea a 30 posturi vacante”, arată un proiect de Hotărâre publicat pe site-ul Ministerului Economiei, consultat de News.ro.

Acesta prevede că numărul maxim de posturi aprobat la ANPC este de 982, exclusiv demnitarii, din care pentru aparatul central 349 (în loc de 379 de posturi), iar pentru comisariatele regionale pentru protecţia consumatorilor este de 633.

În acest mod, ministerul ar putea să preia o parte din personalul DPAPS, care se va desfiinţa, potrivit unor reprezentanţi ai ministerului.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.