Ministerul Economiei a schimbat membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, pentru o perioadă de patru luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a expirării mandatelor provizorii ale membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, întrunită în data de 29 martie 2021, a hotărât numirea unor noi membri pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitate de prelungire. Criteriul de selecţie avut în vedere a fost expertiza profesională a candidaţilor corelată cu nevoile şi strategia de dezvoltare a companiei. Profilele au fost selecţionate din baza de CV-uri primită ca urmare a apelului făcut de MEAT către asociaţiile profesionale sau de ramură", a anunţat ministerul.

Astfel, noii membri numiţi ai Consiliului de Administraţie sunt: Dragoş Oancea - cu experienţă în domeniul resurselor umane şi licenţiat în inginerie chimică; Alina Prahoveanu - prezintă calificări în domeniul financiar, audit şi control intern fiind manager de audit la o reputabilă firmă de audit şi assurance şi a realizat lucrări de audit financiar pentru societăţi din domeniul minier şi al industriei metalurgice din România, dar şi din alte ţări; Ervin Robert Medves - este specialist în domeniul exploatărilor miniere şi profesor la facultatea de geologie şi geofizică.

Membrii înlocuiţi sunt Cătălin Paraschiv, Nicolae Tulici şi Petrică Lucian Rusu.

"Obiectivul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) este să numească în consiliile de administratie profesionişti potriviţi provocărilor pe care le întâmpină fiecare companie în parte, în scopul asigurării activităţilor de supraveghere şi conducere administrativă a acestor companii", precizează ministerul.

Obiectivele aferente perioadei de mandat constau în: asigurarea prezentării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, în termenii şi condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare, cu luarea în considerare a perspectivelor de dezvoltare pe care le are societatea; urmărirea procedurilor de închidere a exerciţiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 şi a raportărilor financiare semestriale aferente 2021; promovarea unui proiect de act constitutiv actualizat potrivit ghidului ce va fi înaintat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităţilor şi a gradului de îndeplinire a obiectivelor. Raportul va include şi opinia administratorului în legătură cu posibilităţile de dezvoltare ale societăţii pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare.

Indemnizaţia brută fixă lunară a membrilor consiliului de administratie, stabilită prin Hotărârea AGA numărul 4/28.03.2018, este de 5.596 lei.

Societatea Naţională a Sării S.A este o companie la care participaţia MEAT este de 51%. Obiectul principal de activitate îl reprezintă exploatarea, prepararea şi comercializarea sări şi a unor substanţe nemetalifere. Are un număr de 1507 de angajaţi, iar în anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 251,2 milioane lei şi un profit net de repartizat de 11,4 milioane lei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.