Ministerul Dezvoltării a aprobat cea de-a şaptea tranşă din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat. Peste 14,8 milioane de lei pentru Oradea, Braşov, Constanţa, Iaşi şi Ploieşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a aprobat repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a şaptea tranşe, în valoare de 14.860.273,55 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022. Suma este aferentă consumului de gaze naturale din luna februarie 2022 şi va fi repartizată municipiilor Oradea, Braşov, Constanţa, Iaşi şi Ploieşti”, a transmis, luni, Ministerul Dezvoltării, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului citat, pentru a veni în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale care se confruntă cu situaţii deosebite în furnizarea agentului termic, generate de scumpirea gazelor naturale, prin ordin al ministrului dezvoltării a fost repartizată şi suma de 24.840.961,64 lei pentru municipiile Oradea, Călăraşi şi Timişoara.  

Sumele alocate sunt stabilite conform reglementărilor adoptate în luna februarie, potrivit cărora Ministerul Dezvoltării are posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori subvenţia iniţială, ordinul emis având în vedere subvenţia acordată pentru consumul de gaze naturale din luna ianuarie 2022. 

”Până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinaţie, prin Legea bugetului de stat pentru 2022, au fost utilizate 215.646.894 lei pentru alocarea subvenţiei la achiziţia de păcură şi gaze naturale, inclusiv sumele virate astăzi”, a menţionat ministrul dezvoltării. 

La solicitarea administraţiilor locale, vor fi alocate alte fonduri în următoarele tranşe,  până la epuizarea sumei de 400 milioane de lei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.