Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării, alocarea sumei de 1.711.000 lei, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022, pentru unele unităţi administrativ - teritoriale afectate de calamităţile naturale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, comunele Dobra şi Glodeni (jud. Dâmboviţa), municipiul Turnu Măgurele (jud. Teleorman), comunele Peciu Nou şi Victor Vlad Delamarina (jud. Timiş) şi Chilia Veche (jud. Tulcea) vor primi fonduri pentru refacerea acoperişului şi a structurii interioare ale unor unităţi şcolare afectate de precipitaţiile căzute, în acest an, pe raza acestor judeţe.

Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din judeţele afectate.

Măsura a fost luată întrucât respectivele unităţi administrativ-teritoriale nu au capacitatea financiară de a susţine integral din bugetele locale aceste sume, mai precizează ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.